Kinderwens in de kerk

Kinderwens in de kerk

De kerk zou een plek moeten zijn waar je thuis bent en jezelf kunt zijn. Toch kan het soms juist voor mensen met een onvervulde kinderwens een extra verdrietige plek zijn. Soms voelt het alsof de kerk draait om gezinnen en kinderen. Een kindmoment, een kinderkring, een moedergroep, een avond over opvoeding, een vader-zoonweekend, dopen of opdragen… Daardoor kan de kerk een confronterende plek zijn, een plek waar je misschien wel het meest onbedoeld wordt gekwetst.

Er zijn gelukkig ook kerken waar er aandacht voor is. Toch blijkt ook uit onderzoeken van Anne-Mieke van Oost en Henk en Alice van de Werken dat er nog weinig aandacht is voor mensen met een onvervulde kinderwens en dat er nog een grote slag te maken is. [1]

Mijn missie is daarom om het thema kinderwens in de kerk meer onder de aandacht te brengen.
Daarom heb ik op deze website een aparte pagina hiervoor gemaakt.

Kerken kunnen het boek tegen gereduceerd tarief bestellen, zodat ze het kunnen uitdelen aan mensen die in hun gemeente te maken hebben met een onvervulde kinderwens of zwangerschapsverlies:
Vijf boeken voor €40,-
Tien boeken voor €70,-

Bestellen kan via mijn social media accounts Instagram Facebook  of per mail: rolienke@onvervuldekinderwens.com

Lees meer:

[1] Oost van-Reiber, A. (2012). Daar vliegt een ooievaar voorbij. Een onderzoek naar de omgang met ongewenste kinderloosheid in eredienst en pastoraat. (Unpublished bachelor). Windesheim, Zwolle.
Van der Werken, Henk en Alice (2016). Onderzoek ongewilde kinderloosheid. (ongepubliceerd onderzoek, op te vragen via info@onvervuldekinderwens.com)